As Oy Kaarinan Aurinkoniityn ennakkomarkkinointi alkaa!

Ohessa ensi-infoa. Nappaahan kiinni ja ota Pekkaan yhteyttä:

Spinkkilästä ja As Oy Merilästä juttua Kaarina-lehdessä!

Miten rakentaa yhdistämällä hyvää vanhaa ja uutta tekniikkaa? Miten tehdä hengittävä rakenne uuteen taloon?

Kaikki se ja paljon muuta asiaa Kaarina-lehden uudessa numerossa, jossa Spinkkilä näyttävästi esillä. Lue ja osta itsellesi kestävä koti.

Spinkkilästä juttua. Klikkaa suuremmaksi.

Tallenna juttu PDF:nä koneellesi ja lue: Spinkkilä_Kaarina

 

As Oy Merilä nyt myynnissä!

Spinkkilä rakentaa allergia- ja kemikaalivapaata asumista

Ekologinen rakentaminen on perusvaatimus, mutta nyt sen lisäksi keskitytään allergiavapaaseen asumiseen. Asiakkaan tarpeen mukaan valitaan rakenteet ja materiaalit jokaiseen asuntoon.

Kaarinalaisen Oy Spinkkilä Ltd:n yrittäjä Pekka Spinkkilä yhdistää asuntorakentamisessa perinteistä ja modernia tekniikkaa ja rakennustapaa. Hänen pyrkimyksenään on tehdä rakennuksista sellaisia, että niiden sisäilma pysyy terveellisenä.

Pekka lähtikin suunnittelemaan ja rakentamaan As Oy Aurinkopalatsia Naantaliin ekologisuuden lisäksi myös puhdas ilma edellä. Puumateriaalit ovat itsessään antibakteerisia ja tarvittaessa asunnoissa ionisoidaan pinnat ja kalusteetkin.

Asukkaat ovat suunnitelleet asuntonsa itse. Jokainen on erilainen.

Marjo Sjöroos löysi omansa

Ensimmäisenä asuntonsa varasi Marjo Sjöroos, joka on herkästi reagoivana kärsinyt asumisestaan vuosikymmeniä. Nyt hän voi hengittää vapaasti.

Marjo ja Rauno Sjöroos ovat asuneet uudessa talossa vuodenvaihteesta lähtien. Marjo Sjöroos kertoo, että hänen vaatimuksensa rakennus- ja sisustusmateriaalien suhteen olivat voimakkaasta allergisuudesta johtuen erittäin tiukat. Lopputulos on ollut hänen mukaansa onnistunut.

Marjo Sjöroos löysi allergiavapaan elon ilon.

”Nyt olen tosi onnellinen, koska en ole tarvinnut täällä lainkaan allergialääkkeitäni.”

Pekka Spinkkilä toteaa, että asunnossa on vähennetty mahdollisimman paljon riskejä sisäilman allergisoivuuteen valitsemalla esimerkiksi oikeantyyppisiä maaleja ja sauma-aineita. Tiivis yhteydenpito asukkaiden kanssa on tämän takia ollut välttämätöntä.

Huonekalujen pehmusteiden materiaalien merkitys on suuri, ja hengittävä seinärakenne on omiaan ehkäisemään mahdollisia tulevia sisäilmaongelmia.

Spinkkilällä on suunnitteilla Piikkiöön rakennettava rivitalokohde Kaarinan Merilä, jonka rakenneratkaisut ovat pitkälti samantyyppiset kuin Naantalin Aurinkopalatsissakin. Yhdeksän asunnon rivitalojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa tänä keväänä.

Naantalissa enää yksi asunto vapaana, Kaarinaan seuraava

Ja kauppa on käynyt, sillä Aurinkopalatsissa on enää yksi asunto vapaana. Nyt Pekka aloittaa rakentamaan As Oy Merilää Kaarinaan. Kysy niistä lisää myynnistä:

Lähetä postia!

Soita: 0400 784 014

Mikä on hengittävä rakenne?

spinkkilalogo_text_musta

Dynaaminen eli hengittävä rakenne! Dynaamisen rakenteen toimintaperiaate on yksinkertainen. Sen läpi voi kulkea ilman kosteus, mutta ei ilma. Seinärakenteella on kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta. Tsekkaa alla oleva pätkä.

 

 

 

Koko kiinteistö kerralla kuntoon

Oy Spinkkilä Ltd tarjoaa taloyhtiöille kokonaisvaltaista rakentamispalvelua. Tuoreessa Solid House Magazinen artikkelissa kerrotaan lisää Oy Spinkkilä Ltd:n ja Pilaster Oy:n yhteistyömallista, jonka avulla taloyhtiöt pystyvät vaivattomasti ja tehokkaasti toteuttamaan kiinteistön arvoa kohottavan modernisointiremontin. Lue lisää tästä: Solid House Magazinen artikkeli

Naantalin Aurinkopalatsi esillä Rannikkoseudussa

22.7.2016 ilmestyneessä Rannikkoseudussa oli hyvä artikkeli Naantalin Aurinkopalatsista. Artikkeli on ohessa mikäli paperinen versio meni ohi silmien. Ota yhteyttä mikäli kaipaat lisätietoja hankkeesta!

Artikkeli Naantalin Aurinkopalatsista 22.7.2016  Rannikkoseudussa.

Artikkeli Naantalin Aurinkopalatsista 22.7.2016 Rannikkoseudussa.

Moniosaaminen on rakentajan valtti

Tulevaisuuden rakentamisessa korostuvat uudet energiaratkaisut ja ekologiset materiaalivalinnat. Uusien ratkaisujen soveltaminen käytäntöön edellyttää sekä monialaista osaamista että jatkuvaa oppimista (lue lisää aiheesta tuoreimmasta Solid House Magazinesta tästä: http://bit.ly/1XC5s8i)

Tiesitkö, että 50 prosenttia lämmitysenergiasta käytetään käyttöveden lämmittämiseen? Suurin osa tästä lämmöstä valutetaan kuitenkin viemäriin. Uuden tekniikan avulla tästäkin hukkalämmöstä saadaan talteen n. 20 prosenttia.

Pakkanen lauhtuu ja vesi kastelee rakenteita.

Vesivuotoa korjaamassa.

Pakkasjakson lauhduttua voi rakenteisiin  ilmestyä  kosteutta. Nyt kannattaa tarkastella ja paikantaa märkiä alueita ja vesinoroja erityisesti siellä missä niitä ei normaalisti näy.  Märät alueet kertovat rakenteesta ja sen kunnosta.  Mahdolliset jäätyneet vesijohdot alkavat sulaa ja vesi tihkuu  putken halkeamasta. Vesikattojen tai aluskatteen alapintaan huurtunut vesihöyry sulaa ja valuu noroina eristekerrokseen. Pesuhuoneen poistoilmaputkeen kondensoituu vesihöyryä  joka  tippuu pisaroina sisäkaton yläpuolelle tai suoraan lattialle. Liesituulettimesta saattaa tippua vettä munakkaaseen.

Tiesitkö muuten että kosteuskapasiteetilla tarkoitetaan materiaalin kykyä sitoa ja luovuttaa kosteutta. Kosteuskapasiteetin merkitys korostuu erityisesti puurakenteissa. Puun kykyä sitoa ja luovuttaa kosteutta voidaan käyttää rakenteellisesti hyödyksi mm. sijoittamalla puuperäisiä lämmöneristeitä seinämärakenteisiin tasaamaan kosteuden kulkua rakenteissa ja vähentämään kosteusvauriovaaraa.

Rakennuksissa ja rakenteissa esiintyvä kosteus voi olla näkyvää vettä, näkymätöntä vesihöyryä tai rakenteisiin sitoutunutta rakennekosteutta. Jos kuiva huokoinen materiaali joutuu kosketuksiin kostean ilman, märän materiaalin tai veden kanssa, alkaa kuiva materiaali kastua.

 

Puu ei lopu rakentamalla

 

Puunkaato alkaviin rakennuskohteisiin aloitettiin heti tammikuun alussa. Talvella kaadettu puu on valmis kuivumaan jo keväällä. Saaristossa kasvaa sitkeää ja kestävää puuta. Nyt sahataan paaluja, joiden pituus on 12 m ja latvan halkaisija yli 150 mm.

Tiesitkö muuten kuunkierron vaikutuksista puunkaadon ajankohtaan?  Vuoden ensimmäinen uusikuu syntyi 10.1.2016 sunnuntain puolella aamuyöllä klo 3.31. Nykyään näemme almanakasta näin tarkkaan kuun syntymän, mutta vanha kansa olisi odottanut että ohut sirppi tulee näkyviin iltataivaalla 2-3 vrk myöhemmin, ja vasta siitä sanoneet uudenkuun syntyneeksi. Eli kun kuu on syntynyt, se on uusi kuu.

Uudenkuun aika kestää täysikuuhun asti, nyt on parasta rakennushirsien kaatoaikaa! Oikeaan aikaan kaadettuna puu ei halkeile, ja se kestää lujana vuosisatoja.

Tämän talven kahdesta sydänkuun nousevasta kuusta ensimmäinen on nyt. Kestävää rakennuspuuta saa sydäntalven kuunkierron aikana, uudestakuusta täysikuuhun asti, ja vielä pari päivää sen jälkeenkin.

Kestävän rakennuspuun kaatoaika päättyy sunnuntaina 24.1.

Mitä jos välillä rakennettaisiin kunnolla?

Lähdimme muutama vuosi sitten rakentamaan suomalaisille taas pitkäikäisiä taloja. Olemme kaikki saaneet viime vuosina lukea jopa vain vuoden vanhoista, pilalla olevista rakennuksista!

Eihän tässä ole mitään järkeä!

Yhdistämällä nykytekniikan ja perinteiset, satoja vuosia toimineet rakennustavat, saadaan aikaan pitkäikäisiä rakennuksia. Siihen kun vielä lisätään tilojen muunneltavuus, eli esim. yhdestä 120m2:stä asunnosta saadaan nopeasti kaksi 60m2:stä, mahdollistetaan eri elämäntilanteiden mukaiset muutokset ihmisen kokoisessa elämässä.

Tervetuloa kaffelle ja juttelemaan Spinkkilän ratkaisuista pitkälle tulevaisuuteen!

Pekka

Pekka Spinkkilä – perinnerakentamisen opettaja ja Spinkkilä Oy:n perustaja